3 gode råd til at koge pasta, som du måske ikke kendte

Pasta i gryde
3 gode råd til at koge pasta, som du måske ikke kendte
Henrik Andersen
-
24/03/2023
-

Det er en kunst at koge pasta, selvom det måske virker ret så indlysende, hvordan man gør. Selvom du naturligvis sagtens kan nøjes med at koge vand i en gryde og putte pastaen i, så er der en række kneb, du kan gøre brug af, hvis du vil sikre dig, at den bliver endnu bedre – og det får du en række gode råd til her.

Brug rigeligt med vand

Når du koger pasta, skal du sørge for at bruge en stor gryde med rigeligt vand. Forholdet mellem vand og pasta bør være omkring 4:1, så for hver kop pasta, skal du bruge mindst 4 kopper vand. På den måde får pastaen have plads til at bevæge sig i vandet, så det ikke klistrer sammen – og det gør resultatet bedre.

Du behøver ikke nødvendigvis at bruge en støbejernsgryde til at koge pasta i. Det tager ofte længere tid, før den bliver varm, og dermed bruger du mere strøm. Du kan sagtens nøjes med en almindelig gryde i rustfrit stål eller et lignende materiale, som hurtigere bliver varmt og dermed bringer vandet i kog hurtigere.

Vent med salt, indtil vandet koger

Du bør ikke tilsætte salt i vandet, før det er bragt i kog. Hvis du tilsætter salt med det samme, så kan det tage længere tid, før vandet koger. Du bør derfor vente med at tilføje salt, og det behøver ikke at være så snart, vandet koger. Du bør bruge omkring én spiseske salt for hver fjerde liter vand i gryde, hvis du vil have den bedste smag.

Når pastaen er færdigkogt, skal du ikke hælde alt vandet fra gryden. Gem lidt af kogevandet, da det kan bruges til retten. Hvis du tilsætter lidt af kogevandet til saucen, når du tilbereder den, så bliver den bedre. Det skyldes, at det vand, som pastaen koges i, har masser af stivelse og smag, hvilket gør det egnet til saucer.

Du bør bruge grydelåg

Det er også en god idé at bruge grydelåg, når du koger pasta. Hvis du lægger et låg på gryden, vil vandet koge hurtigere, og du sparer dermed både tid og energi. Når pastaen er færdigkogt, kan du også slukke for varmen og lade pastaen trække i det varme vand i et par minutter under låg, hvilket giver en mere jævn konsistens og smag.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!